Zo blijf je op de hoogte van het weer tijdens het varen

Geplaatst op 05-06-2023

Categorie: Dier en natuur

Het is een prachtige dag en je hebt een boot gehuurd om te genieten van het mooie weer op het water. Maar hoe weet je of het weer veilig genoeg is om te varen? Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het weer tijdens het varen, zodat je altijd veilig blijft. Hieronder geven we je een aantal tips om op de hoogte te blijven van het weer tijdens het varen.

Check de weersvoorspellingen voordat je gaat varen

Het is altijd verstandig om de weersvoorspellingen te checken voordat je gaat varen. Op deze manier kan je een goed beeld krijgen van het weer op de dag en kan je je vaarroute en plannen aanpassen op basis van de weersvoorspellingen

Gebruik een weer app of website

Er zijn verschillende weer apps en websites beschikbaar die je kunt gebruiken om op de hoogte te blijven van het weer tijdens het varen. Een aantal voorbeelden zijn: Buienradar, Weerplaza en KNMI. Deze apps en websites geven je informatie over het weer, zoals de temperatuur, windkracht en richting, neerslagkans en bewolking.

Let op veranderingen in het weer

Het weer kan snel veranderen, vooral op het water. Let daarom altijd op veranderingen in het weer tijdens het varen. Dit kan bijvoorbeeld een verandering in de windrichting of wolkenformaties zijn. Als je veranderingen opmerkt, pas dan je vaarroute aan en vaar terug naar de haven als je twijfelt over de veiligheid.

Gebruik een marifoon of telefoon om weersinformatie te krijgen

Als je op het water bent, kan het moeilijk zijn om weersinformatie te krijgen via internet. Gebruik daarom een marifoon of telefoon om weersinformatie te krijgen. Veel jachthavens en bootverhuurbedrijven hebben een marifoon of telefoon beschikbaar voor hun klanten.

Vraag om advies bij het bootverhuurbedrijf

Als je twijfelt over het weer en de veiligheid van het varen, vraag dan om advies bij het bootverhuurbedrijf. Zij hebben vaak veel ervaring en kunnen je adviseren over de veiligheid en het weer tijdens het varen.

Door deze tips te volgen, blijf je op de hoogte van het weer tijdens het varen en kan je altijd veilig blijven. Vergeet ook niet om altijd voldoende bescherming tegen de zon en warme kleding mee te nemen voor het geval het weer omslaat. Veel plezier en veilige vaart!